De Energie Raadgever is gevestigd in Genemuiden en helpt landelijk intermediairs met het duurzaamheidsvraagstuk. De Energie Raadgever heeft een propositie ontwikkeld die het voor elk intermediair mogelijk maakt zijn relatie op een snelle en eenvoudige manier inzicht te geven in de kosten en de opbrengsten van energie besparende voorzieningen. Eenvoud en snelheid zijn de sleutelwoorden voor het succes. De adviseur kan op een gemakkelijke manier de prijs berekenen en dit meenemen in zijn of haar advies. Op deze manier draagt de adviseur op een positieve manier bij aan het verbeteren van het milieu.
Als uw klant een woning koopt en van plan is deze te verduurzamen, dan kan de klant een hoger hypotheekbedrag krijgen. Als u energiebesparende voorzieningen financiert, mag u in 2024 tot 106 % (in plaats van 100 %) van de waarde van de woning lenen.
Energiebesparende voorzieningen, hoe werkt het?
Om er zeker van te zijn dat het extra geld wordt besteed aan energiebesparende voorzieningen, wordt dit bedrag in een bouwdepot gestort. Van te voren wordt aangegeven welke maatregelen genomen worden en welke kosten daar naar verwachting tegenover staan. Wanneer de kosten gemaakt zijn, dient u de nota’s in en kan er uit het depot worden uitbetaald. Blijft er een saldo over nadat de EBV gerealiseerd zijn of het bouwdepot is verlopen, dan moet dit saldo worden gebruikt als extra aflossing op de hypotheek.
Als u klant al een koophuis heeft
Als u klant een woning heeft met overwaarde, dan kan het een goede optie zijn om de huidige hypotheek op te hogen of een tweede hypotheek op de woning te sluiten. Ook als er geen overwaarde is op de woning, kan de hypotheek verhoogt worden. Bij energiebesparende maatregelen mag er ook op een bestaande hypotheek tot 106% van de waarde van de woning gefinancierd worden. Als de verhoogde hypotheek gebruikt wordt voor woningverbetering is ook de rente die u hierover betaalt fiscaal aftrekbaar.
Lees meer over je woning verduurzamen met hulp van de gemeente of door middel van een consumptief krediet.