Veelgestelde vragen

Waarom de keuze van De Energie Raadgever voor SunPower?

De Energie Raadgever heeft gekozen voor Sunpower als leverancier, omdat wij vinden dat het product minimaal 30 jaar probleemloos mee moet kunnen gaan.  Dit uiteraard omdat de kosten meegefinancierd worden in de hypotheek en de installatie dus 30 jaar rendabel moet zijn en blijven. Er zijn veel andere aanbieders, maar deze panelen voldoen niet aan de kwaliteit van Sunpower. Daarnaast werkt Sunpower alleen met de beste gekwalificeerde installateurs waardoor alles veilig en goed wordt geïnstalleerd. Mocht er binnen de garantie termijn iets defect zijn aan de zonnepanelen, dan wordt de installateur betaald door Sunpower om uw installatie weer te maken. Daarin zijn ze tevens uniek, want bij veel leveranciers dient de klant de reparatie zelf te betalen.

De Energie Raadgever heeft de exclusieve distributierechten voor verkoop via tussenpersonen in Nederland voor de producten van Sunpower.

Hoe lang en hoog is de opbrengstgarantie?

Op de X-serie is de opbrengst-garantie 25 jaar. Na afloop van het 25ste jaar, bedraagt de gegarandeerde opbrengst nog 92% (en is daarmee de hoogste in de markt op dit moment ) . De meeste andere merken hebben al na 10-11 jaar 92% van het originele vermogen, en nog slechts 82-83% na 25 jaar!

Hoe lang is de garantie op de producten / hoe worden deze garanties gewaarborgd?

Deze bedraagt 25 jaar en is gewaarborgd door Sunpower Nederland BV, handelend onder Nederlands recht. Sunpower Nederland is een dochter van de Franse energie-reus Total, de 4de grootste energie producent ter wereld. Sunpower heeft hiermee een van de meest financieel sterke partners in de zonnepanelen-branche.

Bovendien ontvangt de eigenaar van de SunPower zonnepanelen een garantiecertificaat op naam, met daarin onder meer het serienummer van elk paneel en het resultaat van de Flash-test van elk paneel. Dit uiteraard op voorwaarde dat de Sunpower panelen door een gecertificeerd Sunpower installateur verkocht en geplaatst werden.

De garanties van de meeste andere merken worden door de installateur verstrekt, die op zijn beurt verhaal moet halen bij de distributeur-importeur. De garantievoorwaarden van deze partijen zijn duidelijk: de fabrikant is verantwoordelijk voor de productgarantie, niet de distributeur-importeur.

Waarom is onze opbrengstgarantie hoger dan bij concurrenten?

De kwaliteit van de gebruikte materialen is het beste dat momenteel in de zonnepanelen wereld gebruikt wordt (silicium, anti-reflecterend glas, coating die uitsluitend door en voor Sunpower gebruikt cq ontwikkeld wordt, een koperen drager onder elke cel, de temperatuur-coëfficiënt is beter dan de meeste andere merken (per extra graad C van een paneel treedt er x % opbrengstverlies op). De panelen van Sunpower zijn bovendien beschermd door +- 400 patenten, m.a.w. uitvindingen die ervoor zorgen dat ze onge-evenaarde prestaties (en garanties) kunnen bieden aan de eindklant.

Wat verstaat De Energie Raadgever onder verduurzaming?

Een product dat een lange levensduur, de hoogste opbrengst, de beste garantie en het keurmerk Cradle tot Cradle heeft en waar zo min mogelijk kapot aan kan gaan.

Het is hierdoor prima uit te leggen dat de installatie dan wel duurder is, maar dit is inherent aan iets wat DUURZAAM is. Hierbij geldt echt het spreekwoord goedkoop = duurkoop. Leg je klant uit dat hij voor KWALITEIT / DUURZAAM moet gaan.

Overige keuzes van De Energie Raadgever

Naast de zonnepanelen is er een omvormer nodig die het mogelijk maakt de opgewekte stroom te kunnen gebruiken in huis of terug te leveren aan het net (energie leverancier).

De Energie Raadgever heeft hier gekozen voor een oerdegelijke variant, namelijk SMA. De omvormer gaat volgens de statistieken tussen de 15 en 20 jaar mee. Deze dient dus een keer vervangen te worden. De kosten van een omvormer zijn op dit moment rond de € 800, maar de verwachting is dat deze prijzen snel zullen dalen. De kosten zullen wel een keer gemaakt moeten worden. Onze visie hierop is dat dit sowieso een keer zou moeten omdat het verbruik van energie ook gaat veranderen (denk hierbij aan elektrisch rijden of verwarmen in de toekomst).

Behalve de omvormer worden er, waar nodig, nog optimizers geplaatst (schaduwvorming).

Er zijn zo min mogelijk technische snufjes ingebouwd omdat deze ook kapot kunnen en daar zit volgens ons onze klant niet op te wachten.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag?

Bent u geïnteresseerd geworden in wat wij doen?
Of heeft u nog een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!