Isolatie

Besparen begint bij goede raad

Duurzaamheid is iets waar we allemaal mee bezig zijn, en moeten zijn. Wist u dat geen enkele investering in verduurzaming zo snel is terugverdiend als isoleren? Zo besparen klanten niet alleen op hun energienota, maar leidt dit ook tot een gezonder leefklimaat en waardeverhoging van de woning.

Samen jouw klanten verduurzamen

Benieuwd hoe we
dat samen kunnen aanpakken?

Neem contact op

Alles over isolatie

De verschillende soorten woningisolatie

Jouw klant wil graag

Spouwmuurisolatie

De holle ruimtes in spouwmuren kunnen met verschillende materialen opgevuld worden om woningen beter te isoleren. Het is een investering die zichzelf razendsnel terugverdiend, want met spouwmuurisolatie bespaart uw klant snel en gemakkelijk op zijn energierekening.

De voordelen van isolatie

Misschien heeft uw klant de vraag of de investering in woningisolatie een verstandige keuze is. In bijna alle gevallen is het antwoord daarop een volmondig ‘ja’. We zetten de voordelen van woningisolatie op een rij, zodat duidelijke is waarom woningisolatie een goede zet is.

Voordelen woningisolatie in het kort

  • Besparing tot wel 25% op gas- of elektriciteitsverbruik bij verwarmen.
  • Aanzienlijke kostenbesparing op de energierekening.
  • Verlaging van de CO2-uitstoot, spaar het milieu en verhoog de waarde van uw woning i.c.m. een beter energielabel
  • Klanten kunnen met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie ontvangen voor de isolatiemaatregelen.
  • Binnen een paar jaar terugverdiend.

Minder gas- of elektriciteitsverbruik

Of u nu gas of elektriciteit gebruikt om uw woning te verwarmen: met woningisolatie zult u minder stoken en geld besparen.

Normaal gesproken gaat er veel warmte in een woning verloren door een dak dat niet geïsoleerd is. Warme lucht stijgt namelijk op en verdwijnt zomaar via het dak. Met dakisolatie is dat verleden tijd, en kan er, afhankelijk van de situatie, op jaarbasis tot wel 700 euro bespaard worden. Bovendien blijft de woning met dakisolatie ook koeler in de zomer.

Spouwmuurisolatie is een hele populaire vorm van woningisolatie. dat komt omdat het makkelijk aan te brengen is en geen troep geeft in huis. Door de spouwmuren te isoleren kan al snel meer dan 500 euro per jaar, afhankelijk van de woning en het dak, bespaard worden.

Vloerisolatie voorkomt koude vloeren en beperkt vocht in huis. Deze vorm van woningisolatie zorgt voor een besparing op de energierekening van ongeveer 200 euro per jaar, ook hierbij weer afhankelijk van de exacte situatie.


Meer wooncomfort

Naast een besparing op de energielasten, zorgt woningisolatie ook voor veel meer wooncomfort. Klanten zullen namelijk minder last hebben van koude spouwmuren of vloeren die kil aanvoelen. Bovendien is de temperatuur in huis veel gelijkmatiger verdeeld en stabieler, waardoor de klant nog prettiger woont!

 

Het laatste nieuws

Energiebesparende voorzieningen meenemen in de hypotheek

Als uw klant een woning koopt en deze gaat verduurzamen, dan kunt uw klant een hoger hypotheekbedrag krijgen.

Rentekortingen bij hoger energielabel

De eerste banken komen reeds met rentekortingen voor verduurzaamde woningen. De verwachting is dat deze trend zich gaat voortzetten de komende jaren.

Koppeling De Energie Raadgever en Faster Forward

In de hypotheeksoftware van FasterForward is een koppeling verduurzaming aanwezig.