De Energie Raadgever

De Energie Raadgever is gevestigd in Genemuiden en helpt landelijk intermediairs met het duurzaamheidsvraagstuk. De Energie Raadgever heeft een propositie ontwikkeld die het voor elk intermediair mogelijk maakt zijn relatie op een snelle en eenvoudige manier inzicht te geven in de kosten en de opbrengsten van energie besparende voorzieningen. Eenvoud en snelheid zijn de sleutelwoorden voor het succes. De adviseur kan op een gemakkelijke manier de prijs berekenen en dit meenemen in zijn of haar advies. Op deze manier draagt de adviseur op een positieve manier bij aan het verbeteren van het milieu.

Samen jouw klanten verduurzamen

Benieuwd hoe we
dat samen kunnen aanpakken?

Neem contact op

Onze visie

De Energie Raadgever draagt fundamenteel bij aan het klimaatdoel van Nederland om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten en in 2050 klimaatneutraal te zijn. De Energie Raadgever gaat zorgen voor groene hypotheekportefeuilles van geldverstrekkers door het energielabel van woningen in Nederland te verbeteren.

Waar wij voor staan

Wij verbeteren energielabels van woningen in Nederland waardoor we samen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstelling van Nederland en dus goed zijn voor het milieu.

Ons bedrijf is uniek vanwege ons concept dat wij in de starre financiële wereld proactief zijn door zowel geldverstrekkers als klanten te helpen met het verduurzamen van hun portefeuille en woning.  Wij lossen het verduurzamingsvraagstuk op voor zowel geldverstrekkers als de klanten van geldverstrekkers.

Wij helpen geldverstrekkers met het verduurzamen van haar hypotheekportefeuille.  Wij gaan van de geldverstrekker een groene geldverstrekker maken waardoor de waardering van de portefeuille fors stijgt door betere energielabels en de klantretentie wordt verhoogd.

Voor de klant zorgen wij dat hun maandlasten lager worden en het huis een beter energielabel krijgt. Hierdoor wordt het huis meer waard en het woongenot vergroot. Daarnaast krijg je met een beter energielabel waarschijnlijk in de toekomst korting op je rentepercentage bij banken.

Onze motivatie komt vanuit de wens om mensen te helpen en daarbij ook bij te dragen aan de verduurzarming van Nederland.

Daarvoor geven wij onze klanten graag alle aandacht en optimale service. Wij doen er alles aan om voor de beste producten te selecteren. Flexibiliteit zit in ons bloed. Wij doen wat we beloven en zijn betrokken bij onze relaties.

Hoe gaan wij te werk

In de vier onderstaande stappen leggen wij onze werkwijze uit voor de geldverstrekker en klant.

Stap 1: Jouw klant wil graag besparen

De hypotheekadviseur plant een afspraak in met de klant en bespreekt de verduurzamingsmogelijkheden. Dan wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en of dit meegenomen kan worden in de hypotheek. De klant hoeft de maatregelen dan niet uit eigen zak te betalen, maar neemt dit bedrag mee in de hypotheek.

Stap 2: Wij sturen een adviseur langs bij de klant

Om te kijken hoe het energielabel verbeterd kan worden laat De Energie Raadgever een energieprestatie-adviseur bij uw klant langsgaan. Na het ontvangst van dit rapport koppelt De Energie Raadgever dit terug naar de hypotheekadviseur.

Stap 3: De hypotheekadviseur maakt een woningscan en offerte

De hypotheekadviseur maakt op basis van het EPA-rapport een scan en een offerte voor de klant om het energielabel van de klant te verbeteren.

Stap 4: Wij regelen de rest!

De hypotheek adviseur levert dan de scan met de offerte aan bij De Energie Raadgever en wij regelen de rest. Na alle maatregelen wordt het vernieuwde energielabel weer teruggekoppeld naar u.

Het laatste nieuws

Energiebesparende voorzieningen meenemen in de hypotheek

Als uw klant een woning koopt en deze gaat verduurzamen, dan kunt uw klant een hoger hypotheekbedrag krijgen.

Rentekortingen bij hoger energielabel

De eerste banken komen reeds met rentekortingen voor verduurzaamde woningen. De verwachting is dat deze trend zich gaat voortzetten de komende jaren.

Koppeling De Energie Raadgever en Faster Forward

In de hypotheeksoftware van FasterForward is een koppeling verduurzaming aanwezig.