Zonnepanelen

Besparen begint bij goede raad

Duurzaamheid, het is een begrip waar zowel bedrijven als particulieren niet meer omheen kunnen. Er zijn verschillende manieren om mee te gaan in deze duurzaamheid, maar verreweg de makkelijkste oplossing die de meeste impact heeft is simpel: investeren in zonnepanelen.

Samen jouw klanten verduurzamen

Benieuwd hoe we
dat samen kunnen aanpakken?

Neem contact op

Verbetering Energielabel

Het plaatsen van zonnepanelen is een eenvoudige maatregel om het energielabel van een woning te verbeteren.

Een beter energielabel leidt tot

Een groene hypotheekportefeuille

Een beter energielabel maakt een woning meer waard en zal de portefeuille van een geldverstrekker groener maken. Hierdoor zal de de waardering van de hypotheekportefeuille fors stijgen.

Met zonnepanelen bespaart de klant op zijn energierekening

Door de aanschaf van zonnepanelen genereren klanten hun eigen milieuvriendelijke elektriciteit. Op een zonnige dag kan de wasmachine zonder zorgen draaien, want deze maakt direct gebruik van de energie die de zonnepanelen opwekken. Hierdoor vermijd je het gebruik van conventionele, kostbare stroom van het elektriciteitsnet, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op je energierekening. De initiële investering in zonnepanelen wordt doorgaans snel terugverdiend. Daarnaast kunnen klanten profiteren van het feit dat er 0% BTW zit op een zonnepanelen installatie


Zonnepanelen maken woningen zuiniger, meer waard en zijn goed voor het milieu

Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van een woning aanzienlijk verhogen, omdat het aanzienlijke verbeteringen aanbrengt in het energielabel van je woning. Hierdoor zie je vaak een stijging van 1 tot 2 labels, bijvoorbeeld van energielabel C naar A. Deze upgrade is niet alleen gunstig voor de waarde van de woning, maar kan ook leiden tot voordelen zoals rentekorting op je hypotheek. Steeds meer banken bieden namelijk financiële voordelen aan voor huizen met een A-label, waardoor het plaatsen van zonnepanelen niet alleen duurzaam is, maar ook een slimme investering voor de lange termijn. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en bij onze installaties worden er ook nog eens twee bomen geplant.


Top kwaliteit van zonnepanelen en ervaren installateurs

In de loop der jaren heeft de technologie voor zonnepanelen aanzienlijke vooruitgang geboekt. Zonnepanelen wekken nu meer elektriciteit op en omvormers zijn uitgerust met geavanceerde technologieën. Daarnaast is het materiaal van deze producten duurzamer geworden. Hierdoor wordt de levensduur van een zonnedak al snel geschat op meer dan 25 jaar. Gedurende deze periode profiteert de klant van uitgebreide garanties op de installatie, de zonnepanelen zelf en hun vermogensprestaties. De installaties worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs met veel ervaring. Het hele traject van offerte tekenen tot plaatsing kan binnen een aantal weken zijn uitgevoerd. De montage wordt gedaan binnen een dag. Tevens worden de zonnepanelen na installatie direct aangemeld bij de Stichting Garantie Zonne-Energie (SGZE).

Het laatste nieuws

Energiebesparende voorzieningen meenemen in de hypotheek

Als uw klant een woning koopt en deze gaat verduurzamen, dan kunt uw klant een hoger hypotheekbedrag krijgen.

Rentekortingen bij hoger energielabel

De eerste banken komen reeds met rentekortingen voor verduurzaamde woningen. De verwachting is dat deze trend zich gaat voortzetten de komende jaren.

Koppeling De Energie Raadgever en Faster Forward

In de hypotheeksoftware van FasterForward is een koppeling verduurzaming aanwezig.